Så köper du fotriktiga skor

Det finns en hel del att tänka på när det gäller att köpa skor. För att undvika att gå i fotfällan ska du helt enkelt välja att lägga modeskorna på hyllan. Majoriteten av modeskorna tillverkas nämligen för ögat och inte för fötterna. De tillverkas för att sälja snabbt och inte för att dina fötter ska må bra. Därför kan det vara svårt att hitta bekväma skor.

Modeskor kan ställa till med en hel del problem för dina fötter som till exempel smärta, ont i ryggen och hälsporrar. Vill du hitta skor som är bra för dina fötter ska du besöka www.cinnamonskor.se där det finns ett brett sortiment av fotriktiga skor. Har du till exempel breda fötter eller lider av Hallux Valgus behöver du skor som passar och hos Cinnamon hittar du extra breda skor i flera olika stilar och storlekar.

Välj bra skor

Det finns flera fördelar med att köpa skor som stöttar dina fötter. Fotriktiga skor har tjocka och stötdämpande sulor. Det är viktigt att titta på sulan och välja en sko som inte är trång eftersom trånga skor kan leda till smärta, svullnad och problem. Enligt Sveriges Fotterapeuter kan unga få ont i fötterna:

”Många tonåringar får problem med värk i hälarna för att de går med skor som har för tunn sula”.

Det är viktigt att skon sitter bra och att du väljer att lägga i anatomiska sulor i till exempel basketskor som Converse för att undvika problem. Faktum är att dåliga skor ligger bakom de allra flesta fotbekymmer. Dessa kan du dock lösa enkelt genom att handla dina skor hos Cinnamon. Den som vill minska sitt ekologiska fotavtryck kan satsa på skor av återvunnet material.