Vilka sminkprodukter är bra att ha hemma?

Det finns väldigt många smink och hudvårdsprodukter att välja på men vilka behöver vi egentligen ha hemma i vår sminksamling?

Smink har varit en del av människors skönhetsrutiner i århundraden och har genomgått en imponerande utveckling. Idag finns det ett brett utbud av produkter på marknaden som kan hjälpa dig att skapa den perfekta looken. Här är en översikt över fem av de mest populära sminkprodukterna som används för att skapa en jämn bas, definierade ögon och läppar samt en mjukt, uppiggande färg av rouge till kinderna.

Ansiktskräm

När det kommer till smink är det viktigt att ha en bra grund att arbeta med. Det innebär att huden ska vara ren och återfuktad innan man applicerar smink. Ansiktskrämer är ett viktigt steg i denna process. De återfuktar och mjukgör huden samtidigt som de ger näring och skyddar mot yttre påverkan. Det finns ansiktskrämer för olika hudtyper, så det är viktigt att hitta en som passar just din hud.

Primer

Efter att du har applicerat ansiktskräm är det dags att lägga en primer. Primern fungerar som en bas för sminket och hjälper till att jämna ut huden och minimera porerna. Den hjälper också sminket att hålla bättre under dagen. Det finns primers för olika behov, som att jämna ut rödhet eller ge extra lyster till huden.

Foundation

Foundation är nästa steg i sminkrutinen. Den hjälper till att jämna ut hudtonen och täcka ojämnheter i huden. Det finns foundation i olika former, som flytande, kräm eller puder. Det är viktigt att hitta en foundation som matchar din hudton och hudtyp för bästa resultat.

Concealer

Concealer är ett bra verktyg för att täcka mörka ringar under ögonen, finnar eller andra ojämnheter i huden. Det är viktigt att välja en concealer som matchar din hudton för att den ska se naturlig ut. Det är också viktigt att applicera concealer före foundation för att undvika att det blir för mycket produkt på huden.

Highlighter

Highlighter är en produkt som hjälper till att ge lyster till ansiktet. Den appliceras vanligtvis på kindbenen, näsryggen, pannan och hakan. Highlightern finns i olika former, som kräm, puder eller flytande. Det är viktigt att inte överdriva med highlighter för att undvika att det ser glansigt ut.

Mascara

Mascara är en annan viktig del i sminkväskan. Den används för att definiera ögonfransarna och göra ögonen mer framträdande. Mascara finns i många olika formuleringar och borstar, så det är viktigt att välja en som fungerar för din ögonform och dina önskemål. En volymgivande mascara ger fylligare fransar, medan en förlängande mascara ger längre fransar.

Eyeliner & eyebrow pencil

Eyeliner och eyebrow pencil är två produkter som används för att definiera ögonen och ögonbrynen. Eyeliner appliceras längs med ögonlocket och finns i olika former, som flytande, gel eller kajal. Eyebrow pencil används för att fylla i och forma ögonbrynen. Det är viktigt att välja en eyeliner och eyebrow pencil som passar din ögonform och ögonbrynsform.

Ögonskuggor

Ögonskuggor används för att skapa olika effekter på ögonlocken. Det finns många olika nyanser och formuleringar att välja mellan, inklusive matta, skimrande och glittrande. För en naturlig look kan du välja en neutral nyans som matchar din hudton, medan en mer dramatisk look kan uppnås med djupare eller mer intensiva nyanser. Ögonskugga kan appliceras med hjälp av en pensel eller med fingertopparna.

Puder & Rouge

Puder används för att sätta sminket på plats och minska glansighet, medan rouge används för att ge en mjuk och uppiggande färg på kinderna. Puder finns i olika formuleringar, inklusive löst puder och kompaktpuder.

"Elegance is when the inside is as beautiful as the outside."

- Coco Chanel