Vilka plagg är smart att ha i sin garderob?

Det kan ibland kännas svårt att handla kläder och få ihop en garderob med plagg som fungerar ihop. Här ger vi tips om hur man kan tänka när man köper kläder och skapar en personlig stil med hjälp av basplagg, färger, material och accessoarer.

Om man handlar kläder på impuls, är det lätt att man tillslut har en garderob fylld med enstaka snygga plagg men som kanske inte matchar med varandra. Det är lättare att få ihop en garderob som fungerar ihop om man planerar och funderar på olika spännande kombinationer som plaggen kan skapa.

Att tänka på när man köper kläder

När du köper kläder är det viktigt att du tänker på vilka plagg du behöver och vad du vill använda dem till. Fundera på vilken stil du gillar och vad som passar din kroppstyp bäst. Ta också hänsyn till vilka färger som klär dig och vilka material du föredrar. När du hittar kläder som du gillar, se till att prova dem för att säkerställa att de passar din kropp på rätt sätt och känns bekväma. Kom också ihåg att det är viktigt att köpa kläder av hög kvalitet som kommer att hålla länge.

Basplagg i neutrala färger

Din basgarderob ska bestå av kläder som är tidlösa, håller länge, och bestå av både färger och material som passar är lätta att matcha med andra plagg och passa olika årstider och väder. Detta sparar både tid och pengar på lång sikt och möjlighet att skapa ett flertal olika stilar och outfits. En basgarderob kan till exempel bestå byxor, jeans, jeansjacka, kavaj, långärmade och kortärmade t-shirts.

Accentfärger & säsångsfärger

Du kan också lägga till några plagg i klassiska färger som vinröd, lila, orange, ljusblå, kornblå, petrolblå, gräsgrön, petrolgrön, rosa som ger en fin kontrast till de neutrala färgerna. För variation kan du också välja några kontrastfärger som är trendiga för säsongen. Dessa färger kan vara roliga att ha tillsammans med dina basplagg och ger en touch av personlighet till din outfit.

Accessoarer, olika material & mönster

För att skapa en personlig stil, blanda plagg i olika material, mönster och lägg till unika accessoarer i accentfärger och roliga tryck, allt från hattar, mössor, handskar, halsdukar och strumpor i roliga färger.

Kläder för speciella tillfällen

När du köper kläder som sticker ut, tänk på att du endast bör köpa dem för specifika festliga tillfällen. En galen mönstrad klänning eller en skimrande jumpsuit kan vara perfekta för en natt på stan eller en bröllopsfest, men de är kanske inte så praktiska för vardagsbruk. Satsa på plagg som du kan använda igen och igen, och spara de mer utmanande plaggen för de särskilda tillfällena.

"The best color in the whole world is the one that looks good on you."

- Coco Chanel